Wellness szolgáltatások

Szauna park

Finn szauna

A hagyományos finn szauna használatakor a felforrósodott levegő melegíti fel a testünket. A levegő először a bőrünket melegíti fel, majd fokozatosan hatol egyre mélyebbre testünkben a forróság. Jellemzője a magas hőmérséklet; 80oC és az alacsony páratartalom; 10%. A szaunázás néhány egészségmegőrző hatása, például a stresszmentesítés, az immunrendszer erősítése, a jó anyagcsere elősegítése, a bőrfeszesség megóvása már tudományosan bizonyított tény. A szauna rendszeres használata az életöröm és életminőség új távlatait nyitja meg előttünk.

Infraszauna

Az infraszauna titka abban rejlik, hogy nem a levegőt melegíti, hanem az infrasugár behatol a bőrfelszín alá, és belülről melegít. A 30-45°C-ban, 20 perc eltöltése ajánlott. Előnye, hogy szívbetegek és magas vérnyomással rendelkezők is használhatják! Az infrakabin használata során a szervezet kalóriavesztesége elősegíti a zsírszövetek leépítését és a szervezet méregtelenítését. A számos kedvező hatás közül a legalapvetőbb az izzadás révén a bőr tisztulása és feszesebbé válása, valamint a szervezet keringési rendszerének frissítése, tornáztatása.

Gőzkabin

A gőzkabin a török fürdők hangulatát és levegőjét nyújtja, segítve a stressz oldását, az izomlazítást, a regenerálódást és a szervek ideális vérellátását. A gőzkabin az egészségünkre gyakorolt jótékony hatásainak köszönhetően enyhíti a légzőszervi betegségek tüneteit, bársonyossá és hidratálttá teszi bőrünket, megelőzi a cellulitisz kialakulását és fokozottan serkenti a méregtelenítést egyaránt.

Dézsazuhany

A dézsazuhany nagyon kedvelt a hagyományos finn szauna használóinak körében. Szaunázás után ideális módja bőrünk intenzív lehűtésének nyaktól lefelé. Dézsazuhany használata során hideg vízzel megtöltött, fából készült dézsa tartalmát zúdítjuk magunkra. Amennyiben a dézsára felrögzített kötelet meghúzzuk, az kimozdul egyensúlyi helyzetéből és a benne lévő jelentős mennyiségű (kb. 30 liter) hideg víz egyszerre ömlik ránk. Az ürítést követően a dézsa automatikusan újra feltöltődik.

Jégkásagép

A testhűtő jégkása gép a szauna vagy a gőzkabin utáni hűtésre szolgál. Tisztálkodás után a testet gyengéden átradírozhatjuk a jéggel, ezzel bizsergető érzéssel kísért lehűlést tapasztalhatunk. Minden felmelegítő/lehűlési fázis után legkevesebb 15 perces pihentető szünetet kell tartani, mielőtt újabb kezelésbe kezdünk.

Skótzuhany

A skótzuhany élénkítő, rendkívül intenzív kezel kezelés, mely mindenekelőtt a bőrre hat, és azon keresztül aztán az egész testre. Álló helyzetben nagynyomású vízsugarat irányítanak a testre. Először a víz hőmérséklete fél percig 38-40°C, melyet 5-10 másodperces 16-18°C hőmérsékletű vízsugár követ. A hideg inger a bőr és az erek összehúzódását, a meleg inger azok kitágulását eredményezi, ez ösztönzőleg hat a bőr pórusaira.

Kneipp-taposó

A Kneipp-taposó medencében sétálva a hideg és meleg víz váltakozásával fokozódik az anyagcsere, a salakanyagok gyorsabban távoznak, erősödik az immunrendszerünk és a sétától testünk kellemesen felfrissül. A medence használata javítja a láb vérkeringését, erősíti a tartóizmokat és egyben talpmasszázsként is funkcionál, hiszen a medencében található, legömbölyített felületű kövek enyhén masszírozzák a talp reflexzónáit.

 

Medencék

Felnőtt medence

  • Hőfok: 29oC

Gyermekmedence

  • Hőfok: 32oC

Jacuzzi

  • Hőfok: 36oC