Rólunk

Betekints Hotel

Az év minden napján nyitva tartó Betekints Wellness és Konferencia Hotel**** a királynék városának első és egyetlen wellness-szállodája.

A szálloda a város egyik legszebb pontján, a Viadukt lábánál, a Séd-patak partján épült; nevét az itt húzódó völgyről (Betekints-völgy) kapta, ami a város lakóinak egyik legkedveltebb kirándulóhelye.
Szintén itt található az ország egyik leghíresebb állatkertje, a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark, mely a szálloda szomszédságában elhelyezkedő Népmesék játszótérrel együtt remek családi programokat kínál.

Összesen 37 szoba áll a Vendégek rendelkezésére, melyből 3 szoba egyágyas, 23 szoba Standard kétágyas, illetve találhatók köztük Superior szobák, Junior Suite-ek és Apartmanok is. A szobák nagy része légkondicionált. Superior szobáink Műemlékszárnyunkban találhatóak, mely 10 méterre található főépületünktől. Junior Suite szobáink és egy Apartmanunk és Deluxe Apartmanunk a Vendégházban található, mely 50 méterre található főépületünktől. Vendégeink udvaron keresztül tudják megközelíteni főépületünket.
A szálloda három épületből áll, a főépületben található az étterem, a wellnessközpont és a szobák nagy hányada. Családok, baráti társaságok, szeparált nyugalomra vágyó vendégeinket pedig a saját kerttel grillező hellyel felszerelt Vendégházunk várja.
2023-tól egy új hotelszárnnyal bővült létesítményünk, összesen 15 prémium szobával.
A szálláshely kapacitásfejlesztés a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program infrastrukturális fejlesztéseinek részeként valósult meg.

Főépületünkben található éttermünk és wellness részlegünk is. Ez utóbbihoz koedukált öltöző tartozik, mely öltözőkabinnal, öltözőszekrénnyel és hajszárítóval felszerelt.

A szálloda étterme méltán híres kiváló konyhájáról, magyar és bajor ételkülönlegességek gondoskodnak a kulináris élvezetekről.

Háromszintes wellnessközpont magas szintű szolgáltatásaival, élményelemeivel garantálja a zavartalan kikapcsolódást és kényelmet.

Történelem

A Betekints Hotel története a régmúltba nyúlik vissza. A hajdani épületet 1794-ben építették és egészen a kezdetektől a vendéglátást szolgálta. Országosan elismert csárdának adott otthont, ahova mind a helybéli lakosok, mind a városba látogató utazók szívesen betértek.

A romantikus környezetben fekvő, hatalmas gesztenyefákkal övezett étterem Veszprém legkedveltebb vendéglátóegysége volt, melynek kerthelységében kora tavasztól késő őszig esténként harmonika muzsikájával vagy tánczenével szórakoztatták a Vendégeket.

Évszázadokkal később a vendéglátóegység mai tulajdonosa az egykori vendéglő műemléképületét kibővíttette és felújította. Így teljes egészében átalakítva és megújulva 1997-ben nyitotta meg először kapuit a Betekints Hotel**** és Étterem.

A mai “Betekints Vendégház” épülete hajdanán vízimalomként üzemelt, története kb. egy évezreddel ezelőttig kanyarodik vissza.

Kálváriája az ezres években kezdődött, amikor is Gizella királyné a bakonybéli apátságnak adományozta. Tulajdonjoga évszázadokon át vándorolt, hol az egyházé, hol az államé, hol pedig magánkézben, egy-egy molnár családé volt.

A kezdetektől eltelt hosszú idő alatt többször átépítették és kibővítették, jelenlegi formáját 2001-ben nyerte el, ennek ellenére még mindig kivehető a régi malomépület eredeti formája. A legrégebbi falmaradványa az épület déli oldalán még ma is megtalálható.