Nyári fesztiválok 2022

Július a fesztiválok hónapja Veszprémben

RÖVID PROGRAMISMERTETŐ

VESZPRÉMFEST
2022.07.11-16.

A VeszprémFest egy olyan zenei fesztivál, amely nem kötelezi el magát egyetlen zenei műfaj mellett, hanem a legmagasabb nemzetközi színvonalat és minőséget megcélozva az opera, a jazz, a klasszikus zene, a világzene, és a popzene területéről hozza Veszprémbe évről évre - idén immár 18. alkalommal - a műfajok legjobbjait, és vonzza mindezzel a városba ezen műfajok rajongóit a környékről, a régióból, az egész országból, sőt, a környező országokból is.
Véglegessé vált a 2022-es VeszprémFest programja.

  • 2022.07.11. | 21.00 História kert - Diana Krall
  • 2022.07.12. | 21.00 História kert - Jamie Cullum
  • 2022.07.13. | 21.00 História kert - Ana Moura
  • 2022.07.14. | 21.00 História kert - The Gipsy Kings feat. Nicolas Reyes
  • 2022.07.15. | 21.00 História kert - ZAZ
  • 2022.07.16. | 21.00 Veszprém Aréna - James Blunt

Online jegyvásárlás: https://veszpremfest.jegy.hu/

További információ: https://veszpremfest.hu/

 

ROZÉ, RIZLING ÉS JAZZ NAPOK
2022.07.08-17.

10 nap, 30 borász, 30 koncert, hirdeti a Rozé Rizling, Jazz Napok szlogenje, amely program immáron 10 éve a VeszprémFest állandó kísérőrendezvénye.

Az Óváros tér szecessziós épületei közt kap helyet ez a tematikus zenei és gasztrofesztivál, ahol 10 napon keresztül kóstolhatják az ide érkezők a Balaton-felvidék borászainak legkiválóbb termékeit, miközben a faházak kínálatai közt meg lehet találni más hazai, de akár külföldi borvidékek kínálatát is. A színpadon 10 napon keresztül naponta 3 koncertet élvezhetnek az igényes zene kedvelői, elsősorban a hazai jazz, blues és soul énekesek, illetve együttesek prezentálásában.

Az ingyenes fesztivál szervezői ebben az esetben is gondoskodnak arról, hogy a borkínálatban kövessék az aktuális trendeket, így kerültek fel az elmúlt években a különböző prosecco-k és bio-borok is az itallapra.

A Rozé, Rizling, Jazz Napokon az is megtalálja a számításait, aki minőségi zenei csemegére vágyik, de baráti találkozásokhoz, vagy kellemes borozáshoz is kiváló környezetet és hangulatot biztosít a veszprémi fesztivál.

További információ: https://veszpremfest.hu/

 

UTCAZENE FESZTIVÁL
2022.07.20-23.

A nyár állandó programja az a néhány nap, amikor a belvárost megtöltik az itthonról és külföldről érkezett utcazenészek, hogy kisebb, vagy akár rögtönzött színpadokon a húrok közé csapjanak. Ez az a fesztivál, amikor leginkább felélénkül Veszprém, hiszen a belvárosban sétálva bármelyik pillanatban, bármelyik sarkon, vagy átjáróban befordulva találkozhat egy olyan fellépővel az ember, aki elvarázsolja zenéjével, vagy nem mindennapi előadásmódjával. Az utóbbi években számos külföldi utcazenész is útba ejti a veszprémi fesztivált, így egy hamisíthatatlan világzenei csokrot kap az, aki júliusban az Utcazene idején Veszprémbe látogat. Ráadásul szintén az elmúlt évek trendjeit követve számos food-truck kocsival is találkozhatnak a fesztiválozók, hogy a zene mellett a gasztronómiában is megismerkedhessenek távoli vidékek stílusaival.

További információk hamarosan: https://www.facebook.com/utcazene

FOGLALJON ITT, GARANTÁLTAN A LEGJOBB ÁRON!

Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, könnyedén, pár lépésben, csak 2 perc alatt!

Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt! Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat!