betekints, hotel, étterem, wellness, rendezvény, veszprém, szállás, belváros, szálloda betekints, hotel, étterem, wellness, rendezvény, veszprém, szállás, belváros, szálloda

Történelem

TÖRTÉNELEM

A Betekints Hotel története a régmúltba nyúlik vissza. A hajdani épületet 1794-ben építették és egészen a kezdetektől a vendéglátást szolgálta. Országosan elismert csárdának adott otthont, ahova mind a helybéli lakosok, mind a városba látogató utazók szívesen betértek.

A romantikus környezetben fekvő, hatalmas gesztenyefákkal övezett étterem Veszprém legkedveltebb vendéglátóegysége volt, melynek kerthelységében kora tavasztól késő őszig esténként harmonika muzsikájával vagy tánczenével szórakoztatták a Vendégeket.

Évszázadokkal később a vendéglátóegység mai tulajdonosa az egykori vendéglő műemléképületét kibővíttette és felújította. Így teljes egészében átalakítva és megújulva 1997-ben nyitotta meg először kapuit a Betekints Hotel**** és Étterem.

A mai "Betekints Vendégház" épülete hajdanán vízimalomként üzemelt, története kb. egy évezreddel ezelőttig kanyarodik vissza.

Kálváriája az ezres években kezdődött, amikor is Gizella királyné a bakonybéli apátságnak adományozta. Tulajdonjoga évszázadokon át vándorolt, hol az egyházé, hol az államé, hol pedig magánkézben, egy-egy molnár családé volt.

A kezdetektől eltelt hosszú idő alatt többször átépítették és kibővítették, jelenlegi formáját 2001-ben nyerte el, ennek ellenére még mindig kivehető a régi malomépület eredeti formája. A legrégebbi falmaradványa az épület déli oldalán még ma is megtalálható.