A közelben

 

Arborétum (Zirc)

A Magas-Bakony fővárosában természeti környezetben, koncentrált gyűjteményben csodálhatjuk meg a környező tájra jellemző faunát.

Bővebben

 

Bakonyi Természettudományi Múzeum (Zirc)

Az apátság barokk épületének első emeletén található múzeum számtalan érdekességet és kincset mutat meg a minket körülvevő természetből.

Bővebben

 

Balatoni sétahajózás (Balatonfüred, Balatonalmádi)

A kellemes egy órás út alatt megcsodálhatja a Balaton szemet gyönyörködtető világát és a part menti látnivalókat egyaránt.

Bővebben

 

Balatoni strandok

Az északi part szinte minden települése rendelkezik saját stranddal, ezek egy része szabad strandként ingyenesen is látogatható.

Bővebben

 

Balatonibob Szabadidőpark (Balatonfűzfő)

A balatoni bobpálya Veszprémtől 10 km-re a Balaton északi partján Balatonfűzfő egyik legszebb erdei területén, a város központjától ~500 méterre helyezkedik el.

Bővebben

 

Síaréna Vibe Park (Eplény)

Magyarország egyetlen felvonós kerékpárparkja a Síaréna Vibe Park területén várja a kerékpározás megszállottjait.

Bővebben

 

Ciszterci Apátsági Látogatóközpont (Zirc)

Az újonnan megnyílt látogatóközpont célja az apátság nyolcszáz éves múltjának és műtárgyainak bemutatása interaktív eszközök segítségével.

Bővebben

 

Eplényi Libegő (Eplény)

Kikapcsolódás az egész családnak! Mesebeli bakonyi környezet, csodálatos kilátás és Libegőzés az Ámos-hegyen!

Bővebben

 

Fekete István kilátó (Kis-Bükk)

A kirándulók, a természetjárók és az erdőt szeretők legnagyobb örömére turisztikai vonzerejében tovább erősödött és gazdagodott a Déli-Bakony.

Bővebben

 

Herend Porcelanium (Herend)

A Porcelanium látogatóközpont kínálta színvonalas programoknak köszönhetően az egész napunkat tartalmas kikapcsolódással tölthetjük, ha ide látogatunk.

Bővebben

 

Síaréna Vibe Park (Eplény)

Aki szereti télen is aktívan tölteni szabadidejét, hétvégéjét, annak itt a helye akár családdal, gyermekekkel, barátokkal, egyedül vagy párban.

Bővebben

 

Kinizsi-vár (Nagyvázsony)

Hívogatón integet felénk e kicsiny település toronyszerű vára, amelynek névadóját és híres várurát mindannyian jól ismerjük nemcsak történelmi tanulmányainkból.

Bővebben

 

Pannon Csillagda (Bakonybél)

Látogasson el a bakonyi erdők mélyén megbújó kicsiny faluba, és merüljön el újra a csillagos égbolt már-már elfeledett látványában! 

Bővebben

Sobri Jóska Bakonyi Kalandpark (Kislőd)

Adrenalin, lendület, pezsgés, dinamizmus, kacagás, móka, derültség, friss levegő, új energia. Mindebben részed lehet a kislődi Sobri Jóska Kaland- és Élményparkban.

Bővebben

 

Thury-vár (Várpalota)

Csábító közelségből vár bennünket Várpalotán a Thury-vár, akár Budapest, akár Veszprém irányából közelítjük meg a várost a 8-as számú főúton.

Bővebben

 

Tihanyi Bencés Apátság (Tihany)

A tihanyi bencés apátság, amelyet a Tihanyi-félsziget hegyláncának kelet felé meredeken leszakadó szélén alapított I. András király 1055-ben Szent Ányos és Szűz Mária tiszteletére.

Bővebben

Vitéz Bertalan Árpád kilátó
(Papod-hegy)

A 644 méter magas Papod hegyen, a Bakony második legmagasabb pontján található a kilátó, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Bakonyra és a Balatonra.

Bővebben

 

További lehetőségek

(Bakony és Balaton TDM)

 

Bővebben