Bővítjük szállodánkat

Új szállodaszárnnyal bővültünk a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatásával!

Csaknem egyharmadával több jó minőségű és vadonatúj szállodaszobában pihenhetnek az Európa Kulturális Fővárosának programjaira érkező vendégek Veszprémben. A három belvárosi szálloda bővítésére összesen csaknem 1.8 milliárd forintot költenek a beruházók, amelyből – egy sikeresen zárult pályázat után – nyolcszázmillió forint a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatása. Az építkezések már elindultak, így a térség valaha volt legfontosabb kulturális eseményére már biztosan elkészülnek az összesen 113 vendég fogadására alkalmas szobák.

A pályázat lényeges elemeit dr. Navracsics Tibor a Veszprém-Balaton 2023 EKF program megvalósításáért felelős kormánybiztos, Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Porga Gyula Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere mutatta be a sajtótájékoztatón.

A három nyertes pályázatot benyújtó szálloda, a Betekints Wellnes és Konferencia Hotel, a Hotel História Malomkert és az Oliva Hotel és Étterem képviselői bemutatták a fejlesztési terveiket. Elmondták, hogy a szállodai szobák már épülnek, és a számukra is különösen fontos 2023-as kulturális év kezdetére már az új szobákban is fogadni tudják a vendégeket. A Betekints Wellnes és Konferencia Hotel 15 szobával és 40 ággyal, a Hotel História Malomkert 17 szobával és 37 ággyal, az Oliva Hotel és Étterem pedig 18 szobával és 36 ággyal bővül a támogatás segítségével.

Új, 15 szobás prémium szárnnyal bővül a Betekints Wellness & Konferencia Hotel**** kapacitása, melynek terveit Márkus László tulajdonos mutatta be a hivatalos sajtótájékoztatón.

A Betekints Kft. Veszprém Megyei Jogú Város legszebb pontján, a Séd-völgyében fekvő területen meglévő 4 csillagos szállodakomplexumát egy új, 15 szobás prémium szárny építésével kívánja bővíteni.

Ennek eredményeként a térségben kiemelten fontos szállodai kapacitás további 40 férőhellyel bővül, kiszolgálva ezáltal a megnövekedett turisztikai termékkínálat igényeit.

MEGVALÓSÍTÁS HELYSZÍNE:
8200 Veszprém, Kittenberger u. 21. Hrsz: 6387

A fejlesztéssel érintett ingatlan közvetlen szomszédságában áll a Betekints Hotel Vendégháza (volt Puskás malom épülete), valamint az építési területen a „Patak-party” rendezvénytér. Az új szállásépület a rendezvénytér megszűnésével jár.

Az új, prémium hotelszárny 15db önálló szobaegységgel, reggeliző étteremmel, valamint a szükséges kiegészítő vizes helyiségekkel és tárolókkal épül fel.

Az épület 3db földfelszín feletti szinttel került tervezésre, melyek összes hasznos alapterülete 725,35 m2.

A PROJEKT ÖSSZKÖLTSÉGE:
498 536 115 Ft

AZ ELNYERT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE MINDÖSSZESEN:
240 000 000 Ft

A BERUHÁZÁS KEZDETE:
2021.10.01.

A BERUHÁZÁS TERVEZETT MEGVALÓSULÁSI IDEJE:
2022. JÚLIUS