8200 Veszprém, Veszprémivölgyi u. 4.
Tel.: +36-88-579-280 Fax.: 06 88 579 289
Email:
Kalkuláció / Online foglalás
MZS_1092 MZS_1100 MZS_0177 MZS_1177 MZS_0318 MZS_0326

Egy kis történelem

A szálloda története

A hotel története a régmúltba nyúlik vissza. A hajdani épületet 1794-ben építették és egészen a kezdetektől a vendéglátást szolgálta. Országosan elismert csárdának adott otthont, ahova mind a helybéli lakosok, mind a városunkba látogató utazók szívesen betértek.

A romantikus környezetben fekvő, hatalmas gesztenyefákkal övezett étterem a város legkedveltebb vendéglátóegysége volt, melynek kerthelységében kora tavasztól késő őszig esténként harmonika muzsikájával vagy tánczenével szórakoztatták a vendégeket.

Évszázadokkal később a vendéglátóegység mai tulajdonosa az egykori vendéglő műemléképületét kibővíttette és felújította. Így teljes egészében átalakítva és megújulva 1997-ben nyitotta meg először kapuit a Betekints Hotel és Étterem.

A mai "Betekints Vendégház" épülete hajdanán vízimalomként üzemelt, története kb. egy évezreddel ezelőttig kanyarodik vissza.

Kálváriája az ezres években kezdődött, amikor is Gizella királyné a bakonybéli apátságnak adományozta. Tulajdonjoga évszázadokon át vándorolt, hol az egyházé, hol az államé, hol pedig magánkézben, egy-egy molnár családé volt.

A kezdetektől eltelt hosszú idő alatt többször átépítették és kibővítették, jelenlegi formáját 2001-ben nyerte el, ennek ellenére még mindig kivehető a régi malomépület eredeti formája. A legrégebbi falmaradványa az épület déli oldalán még ma is megtalálható.

Betekints MalomBetekints Vendégház